Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2003. Δραστηριοποιούμαστε στην παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης στους γονείς για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την διαφοροποίηση των παιδιών τους. Διενεργούμε δοκιμασίες μέτρησης και αξιολόγησης χαρακτηριστικών και παρέχουμε συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε χαρισματικούς και τις οικογένειές τους.

Ερωτηματολόγια Εκτίμησης Χαρισματικότητας

Ερωτηματολόγιο: Είναι το παιδί μου χαρισματικό ?
Το ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ αυτό είναι ένα άτυπο εργαλείο εκτίμησης της χαρισματικότητας και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Αποτελεί μια ευκαιρία προβληματισμού σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού σας σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας του και πιθανά να δώσει μερικές ενδείξεις για το εάν το παιδί συγκεντρώνει κάποια χαρακτηριστικά που θα το κατέτασσαν στα χαρισματικά παιδιά.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θεωρούνται εγκυρότερα όταν αυτό χρησιμοποιείται για παιδιά του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού -έως Δ' Δημοτικού. Η ηλικία ωστόσο δεν ανήκει στους παράγοντες ελέγχου, γι' αυτό, όταν απαντάτε σε μια ερώτηση, θα πρέπει να έχετε κατά νου την ηλικία του παιδιού σας.


Ερωτηματολόγιο Αυτοαναφοράς Χαρισματικότητας Ενηλίκων
Εάν είστε ένας έξυπνος ενήλικας, γνωρίζετε ήδη ότι είστε διαφορετικός, αλλά ίσως δεν συνειδητοποιείτε γιατί. Εάν, λοιπόν, αναρωτιέστε για ποιο λόγο νοιώθετε συχνά «σαν ψάρι έξω από το νερό», με αυτό το ερωτηματολόγιο αυτό-αναφοράς θα ανακαλύψετε εάν είστε ενδεχομένως χαρισματικός και γνωρίζοντας ότι είστε χαρισματικός, μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να αποδεχθείτε καλύτερα τον εαυτό σας.

Κατανοούμε απόλυτα πως ενδεχομένως να διστάζετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο σκεπτόμενοι πως ίσως δεν ανήκετε τελικά σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, το γεγονός ότι φτάσατε μέχρι εδώ αποτελεί ήδη επαρκή ένδειξη πως χρειάζεστε μια πρώτη απάντηση σχετικά με αυτό γι' αυτό και σας παροτρύνουμε ενθέρμως να "τολμήσετε" !

Αυτό το ερωτηματολόγιο δεν αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο και η λίστα δεν είναι ούτε πλήρης, ούτε εξαντλητική. Η βασική ιδέα αυτής της αυτό-αξιολόγησης είναι να παρατηρήσετε εάν υπάρχει ένα μοτίβο χαρισματικότητας ώστε να σας δοθεί το έναυσμα να προχωρήσετε σε περαιτέρω προσωπική εξερεύνηση, να αναζητήσετε σχετικές πληροφορίες και να ανακαλύψετε περισσότερα πράγματα για εσάς.