Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2003. Δραστηριοποιούμαστε στην παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης στους γονείς για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την διαφοροποίηση των παιδιών τους. Διενεργούμε δοκιμασίες μέτρησης και αξιολόγησης χαρακτηριστικών και παρέχουμε συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε χαρισματικούς και τις οικογένειές τους.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ο Σύλλογος - Σκοποί


    Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού οι σκοποί του Συλλόγου είναι:

  1. Η άρση της εκπαιδευτικής ανισότητας που υποχρεώνει τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά να εκπαιδεύονται με υλικό ακατάλληλο, από εκπαιδευτικούς που δεν διαθέτουν την κατάλληλη επιμόρφωση.
  2. Η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς εμπειρίας και των αντιστοίχων επιστημονικών κριτηρίων στον εντοπισμό, την εκπαίδευση και τη στήριξη των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών.
  3. Η διεξαγωγή ερευνών για την εξεύρεση των παραγόντων αυτών που συντελούν στην ομαλή νοητική, ψυχική και συναισθηματική εξέλιξη των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών και την οργάνωση ενός συστήματος εκπαίδευσης, που θα σέβεται τους παράγοντες αυτούς και θα διαθέτει τα κατάλληλα υλικά μέσα και ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους.
  4. Η άμεση εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων για την καλύτερη αντιμετώπιση των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών και ενσωμάτωση, στη συνέχεια, αυτών στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα.
  5. Η παραγωγή εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού για την εκπαίδευση των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών με βάση πρότυπα που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.
  6. Η ειδική επιμόρφωση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών σε νέες μεθόδους, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία και σε συνεργασία ή με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων.
  7. Η συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης στα οποία ο σύλλογος θα διαθέτει τη γνώση και εμπειρία του.
  8. Η κάθε μορφής συνεργασία του συλλόγου με διεθνείς οργανισμούς και συλλόγους που ασχολούνται με αντίστοιχες δραστηριότητες.
  9. Η έκδοση έντυπου υλικού και περιοδικού τύπου και η δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου.
  10. Η συνεργασία με κάθε κρατικό ή δημόσιο φορέα για τον εντοπισμό χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών, τον καθορισμό και τυχόν επαναπροσδιορισμό του κριτηρίου για την υπαγωγή στην κατηγορία των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών.
  11. Η παρέμβαση του συλλόγου έναντι οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, επιχειρεί, σε βάρος των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών, να καρπωθεί ίδιο όφελος.
  12. Η οργάνωση και πραγματοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων και γενικότερα εκδηλώσεων, με έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, στην καταγγελία των κάθε είδους απειλών των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών και την κοινωνική, ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη τους.